Trikatuka - Spotify playlists migration tool (deprecated)

UWAGA NOWA WERSJA APLIKACJI DOSTĘPNA TUTAJ (NEW VERSION IS HERE):
http://aknowakowski.blogspot.com/p/trikatuka-spotify-migration-tool.html

Trikatuka - v0.3
https://github.com/aartek/trikatuka-tool/releases/download/v0.3/Trikatuka-v0.3.zip
Ilość pobrań:

Projekt na githubie: https://github.com/aartek/trikatuka-tool

Trikatuka - screenshot 

Trikatuka, to narzędzie do przenoszenia swoich playlist i utworów na Spotify z jednego konta na drugie.
Jeżeli założyłeś nowe konto i nie chcesz ręcznie przenosić swoich playlist/utworów, bądź po prostu chcesz się z kimś podzielić wieloma playlistami, to ta aplikacja zrobi to za ciebie automatycznie.

Aplikacja działa na dwa sposoby:
- Jeżeli twoje listy są oznaczone jako "Współtworzone", to taka lista zostanie zasubskrybowana (równoznaczne z kliknięciem "obserwuj playlistę")
- Jeżeli twoja lista jest "publiczna", lub "prywatna", to jej zawartość zostanie skopiowana i zapisana w nowym koncie.

Jeżeli zechcesz, twoje piosenki z kolekcji Twoja muzyka/Utwory zostaną skopiowane na nowe konto.

Instrukcja:
  1. Uruchom plik app.exe
  2. Powinna się uruchomić strona w przeglądarce, jeśli nie to przejdź pod adres http://localhost:7878
  3. Zaloguj się na stare konto
  4. Zaloguj się na nowe konto
  5. Zaznacz playlisty, które chcesz przenieść
  6. Zaznacz opcję "Copy songs from "Your music" collection" jeżeli chcesz skopiować utwory z kolekcji "Twoja Muzyka/Utwory"
  7. Wciśnij transferuj i poczekaj chwilę (proces może zając trochę czasu)
  8. Zaloguj się w aplikacji Spotify na nowe konto i sprawdź czy playlisty zostały przeniesione
======
EN

Trikatuka is a simple tool which will help you to move your playlists from one account to another.
- If your playlist is "Collaborative", it will be followed.
- If your playlist is "Public" or "Private" it will be copied.

Instruction:
  1. Run the app.exe file 
  2. App should open website, but if it wasn't open go to http://localhost:7878
  3. Login to old account
  4. Login to new account
  5. Select playlists you want to move
  6. Select  "Copy songs from "Your music" collection" if you want to copy songs from "Your music/Songs" collection.
  7. Click "Transfer" button and wait for a while (it my take some time)
  8. Login to new account in your Spotify app, and check if moved playlists are there.



9 komentarzy:

  1. Ten komentarz został usunięty przez autora.

    OdpowiedzUsuń
  2. A czy przenosi także foldery playlist z zawartością?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Raczej nie, bo przyznam szczerze, że nie wiedziałem o tej funkcjonalności. Ale już wiem, więc jak będę miał chwilę to spróbuję to dorobić :) Pozdrawiam

      Usuń
    2. Pracuję obecnie nad odświeżoną wersją aplikacji i widzę, że z folderów póki co nic nie będzie, ponieważ API Spotify aktualnie nie wspiera tworzenia i zarządzania folderami (https://developer.spotify.com/web-api/working-with-playlists/#folders).

      Usuń
  3. THANK YOU VERY VERY VERY VERY VERY VERY VERY VERY VERY VERY MUCH!! Love you Trikatuka and Creator of Trikatuka <3

    OdpowiedzUsuń
  4. If you want to transfer playlists from an old account to a new one. This is your best option. Thanks, this was so simple and fast. You are doing great work! Its really appreciated. So glad I can play all my old music without spending hours trying to find them.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Thanks :) I hope you use the newest, online version: http://trikatuka-aknakn.rhcloud.com/
      The one linked in this post, probably works, but online version is better.

      Usuń
  5. does this also move the followers of the playlist. I own a big playlist and i still want people to see the updated one from my new account ?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. It's impossible. Spotify doesn't allow to change ownership of playlist. People will need to follow again your playlist because trikatuka copies it to the new account.
      You may change the playlist to "collaborative", but collaborative playlist cannot be "public". Also, I don't know what happens with current followers when you change playlist type. I've asked on community board. https://community.spotify.com/t5/Desktop-Linux-Windows-Web-Player/Changing-Public-playlist-to-Collaborative-what-happens-with/m-p/1460371#M167432

      Usuń